Kuchnia

Zdrowe odżywianie

Składniki:

*suche:

-mąka pszenna pełnoziarnista- 2 szklanki
-soda oczyszczona- łyżeczka
-sól-szczypta
-odrobina curry oraz pieprzu

*mokre:

-mleko- 1,5 szklanki
-olej rzepakowy- 2 łyżki
-jajko r.L - 2 szt

*dodatkowo:

-oliwki zielone- 100g
-płatki migdałów-100g
-ząbek czosnku

Przygotowanie:

1. W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche, w drugiej mokre.
2. Ząbek czosnku i oliwki drobno kroimy.
3. Mieszamy ze sobą zawartość misek, następnie dodajemy czosnek, oliwki oraz migdały i całość mieszamy. Tak by składniki się połączyły. Ciasto przekładamy do keksówki (można ją wyłożyć papierem do pieczenia lub użyć silikonowej)
4. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C i pieczemy przez około godzinę, do tzw. suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation