Kuchnia

Zdrowe odżywianie

Składniki na 2 porcje:

-cukinia- 2 mniejsze sztuki (wielkości długiego ogórka)
-sok z cytryny- łyżka (ja często używam octu winnego)
-oliwa z oliwek - łyżka
-miód- łyżka
-sól, pieprz, świeża bazylia

Przygotowanie:

1. Cukinię myjemy, następnie za pomocą obieraczki ścinamy z niej cienkie paseczki (tak, jakbyśmy chcieli ją obrać).
2. Paski cukinii przekładamy do miski, polewamy sokiem z cytryny, oliwą oraz miodem. Doprawiamy do smaku i wszystko delikatnie mieszamy.
3. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną lub porwaną bazylię. Chłodzimy sałatkę w lodówce.

* Można dodać również drobno posiekaną papryczkę chili (pozbawioną pestek).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation