Kuchnia

nafaszerowane

Przepis na jajka faszerowane pieczarkami
Składniki:

na 8 porcji

4 jajka
5 dużych pieczarek
1 malutka cebula
1 łyżeczka oleju
sól i pieprz do smaku
1 łyżka posiekanej pietruszki
2 łyżki majonezu domowej roboty, tutaj przepis

Wykonanie:

Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i podziel na pół. Oddziel żółtka.
Pieczarki i cebulę drobno posiekaj. Zeszklij cebulę na oleju, po czym dodaj pieczarki. Smaż pieczarki w wysokiej temperaturze, aby szybko odparowały. ostudź.
Żółtka zgnieć widelcem. Dodaj pieczarki i cebulę, posiekaną na drobno pietruszkę oraz majonez i przyprawy. Wymieszaj.
Napełnij farszem połówki jajek, udekoruj ewentualnie pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation