Kuchnia

nafaszerowane

Papryczki faszerowane serem - Marynujemy.pl
Papryczki faszerowane serem
Składniki

Papryczki czereśniowe - 15-20 szt.
Ser feta - 170 g
Ser biały - 50 g
Tymianek - 0,5 łyżeczki
Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 300 ml
Woda - 150 ml
Sól - 0,5 łyżeczki
Olej słonecznikowy - w zależności od wielkości słoika

Spiżarnia

Ten przepis dodano do:

Wykonanie:

Papryczki umyć, osuszyć. Ostrożnie, w rękawiczkach, usunąć ogonki i gniazda nasienne. Oczyszczone papryczki zalać wodą, octem, wsypać sól. Odstawić na 24 godziny. Po 24 godzinach osączyć papryczki z zalewy. Zblanszować we wrzątku przez 2 minuty. Odcedzić. Papryczki ułożyć na ręczniku papierowym. Odłożyć do osuszenia na 12 godzin. Ser feta wymieszać z białym. Opcjonalnie można dodać ulubione suszone zioła. Papryczki nadziewać masą serową, wciskając ją do środka. Na dno wyparzonego słoika wsypać tymianek, włożyć nafaszerowane papryki czereśniowe. Zalać olejem (papryki powinny być w całości przykryte), zakręcić słoik. Pasteryzować 10-12 minut.
Zobacz więcej przepisów
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation