Kuchnia

nafaszerowane

Jajka wielkanocne na zielono | La-wenda La-wenda
Jajka faszerowane

5 jajek, ugotowanych na twardo;
2 łyżki majonezu;
łyżeczka musztardy dijon (może być sarepska);
pęczek koperku /kilka gałązek odkładam do dekoracji/;
pęczek szczypiorku;
garść kiełków rzeżuchy lub rzodkiewki;
świeżo zmielona sól i pieprz.

Przygotowanie:

Jajka w skorupkach kroję na pół tak, aby zachować ładny kształt. Wyjmuję żółtka, kroję bardzo drobno i przekładam do miseczki.

Szczypior i koperek drobno siekam, dodaję do żółtek.

Majonez mieszam z musztardą, łączę z farszem, przyprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Połówki jajek /w miejscach po żółtkach/ starannie wypełniam nadzieniem i układam na półmisku.

Posypuję kiełkami, szczypiorkiem i dekoruję gałązkami koperku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation