Kuchnia

Zdrowe odżywianie

Co będzie potrzebne?

-bakłażan- 400-500g
-czerwona cebula- średniej wielkości
-czosnek - ząbek
-olej rzepakowy - 1 łyżka
-feta- 1,5 cm plaster ukrojony z dłużego boku sera
-natka pietruszki, pieprz

Jak przygotować?

1. Bakłażana myjemy a następnie kroimy w małą kostkę, tak samo postępujemy z cebulą.
2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim cebulę, następnie dodajemy pokrojony bakłażan. Podsmażamy, aż warzywo zmniejszy swoją objętość a skórka będzie miękka.
3. Całość przekładamy do blendera, dorzucamy czosnek oraz fetę i miksujemy na gładki krem. Na koniec szatkujemy drobno natkę pietruszki i dodajemy ją do pasty. Całość mieszamy i chłodzimy w lodówce.

Pasta idealnie nadaje się do smarowania pieczywa oraz jako dip do warzyw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation