Kuchnia

KLUSKI PIEROGI PLACKI

Zdjęcia dla przepisu: Knedle z serem przepis dodany przez aga-25 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

Knedle z serem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min.
Czas gotowania: 4 min.
Składniki
jajka 4 szt
ser biały 50 dag
kasza manna 10 dag
bułka tarta 2 dag
mąka 3 dag
margaryna 5 dag
sól do smaku
Sposób przyrządzenia
1. Ser mielimy i mieszamy z kaszą manną i odstawiamy na 30 minut.
2. 2 dag margaryny ucieramy z żółtkami, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z białek isoli ubijamy pianę,
dodajemy ją do masy serowej i dokładnie mieszamy.
3. Z masy formujemy nieduże kulki(ręce oprószamy mąką aby ciasto nie kleiło się do rąk).
4. Na gotującą wodę z dodatkiem soli wrzucamy knedle. Lekko mieszamy i przykrywamy. Gotujemy ok. 4
minut od wypłynięcia.
5. Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny wymieszanej z bułką tartą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation