Kuchnia

KLUSKI PIEROGI PLACKI

Tradycyjna kuchnia Kasi: Omlety

7 jajek,
5 średnich ziemniaków,
2 cebule,
sól,
pieprz czarny mielony,
masło,
oliwa.

PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki i cebulę obieram. Ziemniaki kroję w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Razem podsmażam na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.
Jajka wybijam do miski. Dodaję przyprawy. Ubijam jajka trzepaczką lub widelcem. Dodaję podsmażone ziemniaki oraz cebulę. Mieszam.
Masę wylewam na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażę na małym ogniu na rumiano. Następnie tortillę przewracam na drugą stronę przy pomocy płaskiego talerza i smażę z drugiej strony. Przygotowaną tortillę kroję na porcje i układam na talerzu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation