Kuchnia

KLUSKI PIEROGI PLACKI

Tradycyjna kuchnia Kasi: Omlety

SKŁADNIKI:
3 jajka,
1 jabłko,
szczypta cynamonu,
2 łyżki masła,
1 łyżka margaryny,
1,5 łyżki cukru,
1,5 łyżki kakao,
1,5 łyżki wody.

PRZYGOTOWANIE:
Jabłko obieram i kroję w ósemki. Na patelni rozpuszczam masło. Układam jabłka, oprószam je cynamonem. Smażę 2 minuty.
Jajka wybijam do miski i ubijam widelcem. Masę jajeczną wylewam na jabłka. Omlet smażę na rumiano z dwóch stron.
W garnuszku gotuję margarynę z wodą, cukrem i kakao. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita.
Usmażony omlet wykładam na talerz. Polewam sosem czekoladowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation