Kuchnia

KLUSKI PIEROGI PLACKI

Gotowanie...to proste!: Mokhrakula....?

Składniki na jedną porcje
2 jajka
szczypta sody
około 150 gr maki tortowej
około 100-120 ml wody
1 łyżka śmietany
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
sól, pieprz do smaku
2 średnie ziemniaki
1/2 pomidora
1/2 papryki najlepiej czerwonej ( ja miałam żółtą )
kawałek fety ( 1/6 kostki )
czubryca zielona też do smaku
dupka cebulki
olej do smażenia

1. W misce roztrzepujemy jaja. Dodajemy wodę, śmietanę, sodę oraz mąkę i mieszamy wszystko do połączenia składników.
2. Ścieramy ziemniaki na średnich oczkach, kroimy pomidora, cebulę w kostkę oraz fetę.
3. Dodajemy wszystko do ciasta i mieszamy. Doprawiamy przyprawami do smaku ( niestety trzeba próbować żeby nie przedobrzyć np. z solą ;)

4. Wylewamy nasze ciasto na rozgrzana patelnie z oliwą. Smażymy 15 min z jednej i około 10 min z drugiej strony. Smacznego !!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation