Kuchnia

KLUSKI PIEROGI PLACKI

Składniki na 3 porcje po 5 placków:
* ser twarogowy półtłusty – 250g
* jogurt naturalny – 1/2 dużego opakowania (200g)
* mąka pszenna – 50g (5 łyżek)
* mąka pszenna razowa – 50g (5 łyżek)
* jaja – 1 sztuka
* olej rzepakowy – 2 łyżki
* ksylitol – 2 łyżki
* cukier wanilinowy – łyżeczka
* proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki
* do podania – świeże owoce (u mnie 1/2 gruszki), jogurt naturalny (3 łyżki + łyżeczka ksylitolu)
* cynamon do posypania

Twaróg wymieszać z mąką, jajkiem, jogurtem, dodać olej, proszek do pieczenia, ksylitol, cukier waniliowy. Placki smażyć z obu stron na złoty kolor na patelni teflonowej (mi udało się usmażyć placki na patelni teflonowej bez dodawania tłuszczu na patelnię, ale jeśli macie z tym problem, możecie posmarować lekko patelnię olejem). Placki podawać ze świeżymi owocami, jogurtem naturalnym, posypane cynamonem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation