Kuchnia

Słodkiego miłego życia

Rogaliki z kajmakiem, orzechami i ananasem :


Składniki:

3 szklanki mąki
250 g margaryny
1 szklanka gęstej śmietany 18%
2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kajmak
garść orzechów nerkowca
ananasy kandyzowane
cukier puder do posypania


Wykonanie:

Wszystkie składniki (oprócz kajmaku, orzechów, ananasów i cukru pudru) wkładamy do miski i wyrabiamy, aż składniki się połączą. Ciasto schować na 1 godzinę do lodówki. Kajmak wymieszać z posiekanymi drobno orzechami nerkowca, ananasy pokroić na małe plasterki. Na stolnicy podsypanej mąkę wyłożyć ciasto, podzielić na cztery części, rozwałkować na owalny placek i podzielić na 8-12 części, na każdy kawałek nałożyć porcję kajmaku z orzechami i ułożyć po plasterku ananasa, zawinąć. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Po upieczeniu przełożyć na kratkę do wystudzenia, przełożyc na talerz i posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation