Kuchnia

Słodkiego miłego życia

Bezglutenowe ciasteczka


Składniki:


200 g mąki ryżowej
50 g mąki kukurydzianej
50 g mąki ziemniaczanej
250 g masła
125 g cukru
125 g mielonych migdałów
1 cukier waniliowy (lub 1 laska wanilii )
1 jajko
cukier puder do posypania

Wykonanie:

Mieszamy ze sobą mąki, cukier, cukier waniliowy i mielone migdały. Dodajemy masło i jajko, i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i formujemy dwa wałki. Owijamy papierem do pieczenia i wkładamy na godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.
Po wyjęciu z lodówki, tniemy ciasto na kawałki i formujemy małe rogaliki. Kładziemy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok.15 minut (do zrumienienia).
Wyjmujemy, przekładamy na metalową kratkę, studzimy.

Oprószamy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation