Kuchnia

kasze

Kaszomania - pomysły na dania z kaszy jaglanej: Wigilijne jagły

Kaszę jaglaną ugotowałem na wodzie, choć można również na mleku. Ja mleka nie lubię, a co za tym idzie, kaszy na mleku również nie polubię.

Wigilijne jagły




Składniki na ok. 3 porcje:

- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- garść rodzynek, migdałów, suszonych śliwek, orzechów włoskich i innych dowolnych bakalii.
- pomarańcza
- cynomanon
- łyżka masła :P

Przygotowanie:
1. Śliwki migdały oraz orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałki.
2. Pomarańczę obieramy i kroimy w kostkę.
3. Do naczynia wsypujemy jeszcze ciepłą ugotowaną kaszę jaglaną.
4. Do kaszy dodajemy bakalie oraz pamarańczę.
5. Wsypujemy cynamon. Jeżeli dla kogoś danie nie jest wystarczająco słodkie, możecie dodać trochę cukru waniliowego.
6. Dodajemy łyżkę masła aby rozpuściło się pod wpływem ciepłej kaszy.
7. Całość mieszamy i podajemy. - See more at: http://kaszomania.blogspot.de/2014/12/wigilijne-jagy.html#sthash.6dLA4QQn.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation