Kuchnia

kasze

Kaszomania - pomysły na dania z kaszy jaglanej: Pasta z kaszy jaglanej, jajek i szczypioru
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 duża łyżka jogurtu naturalnego
- garść świeżego majeranku
- pęczek szczypioru
- pół łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz

Wykonanie:
1. Jajka obieramy i kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do wysokiego naczynia, w którym będziemy blendować wszystkie składniki.
2, Do tego samego naczynia dodajemy kaszę jaglaną, jogurt naturalny (ja dodałem grecki), kurkumę oraz majeranek.
3. Całość miksujemy blenderem.
4. Przeprawiamy pieprzem oraz solą i znowu miksujemy.
5. Kiedy pasta jest już wystarczająco przyprawiona, na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation