Kuchnia

kasze

Kaszomania - pomysły na dania z kaszy jaglanej: Sałatka z kaszy jaglanej i granatu - Tabbouleh
Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
1 czerwona mała cebula
skórka otarta z jednej cytryny
sok z połowy cytryny
sól i pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
1 duży pęczek zielonej pietruszki
1 pęczek mięty
2 łyżki posiekanej dymki
1 owoc granatu - nasiona

Sałatka z kaszy jaglanej i granatu - Tabbouleh

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
Siekamy na drobno czerwoną cebule, pietruszkę, miętę oraz szczypiorek i dodajemy do kaszy.
Kaszę należy obficie skropić sokiem z cytryny, a następnie doprawić solą pieprzem i skórką z cytryny.
Całą sałatkę polewamy oliwą i mieszamy.
Na koniec dodajemy wydrążone nasiona granatu i ponownie mieszamy.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation