Kuchnia

Jabłkowo

Składniki

250 g mąki pszennej
250 g twarogu śmietankowego
250 g margaryny (np. Kasia)

Nadzienie

1-2 jabłka

Lukier

cukier puder
1-2 łyżki wrzącej wody
sok z cytryny





Przygotowanie

1. Składniki na ciasto zagnieść, włożyć do torebki foliowej i wstawić do zamrażalnika na ok. 30 min.

2. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 4 mm i wykrawać kwadraty o boku 5x5cm. Na każdym ułożyć cząstkę jabłka.
Składać trójkąty, lekko dociskając brzegi.

3. Piec na papierze do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200ºC przez ok. 20-25 min (do zarumienienia).

4. Rożki polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Wykonanie lukru: szklankę cukru pudru wsypać do miseczki, dodać wrzącą wodę i tyle soku z cytryny by uzyskać jednolitą, gładką konsystencję o gęstości miodu. Polewać rożki lekko przestudzone.


Read more: http://coolinarnastrefa.blogspot.com/2013/02/rozki-serowe-z-jabkiem.html#ixzz2Klr2h3RL
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation