Kuchnia

Jabłkowo

Ciasto wiewiórka

Składniki : 3 jabłka, garść orzechów włoskich, garść żurawiny, garść rodzynek, 1 łyżka kokosu, garść kropelek czekoladowych (lub 1/2 gorzkiej czekolady), 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki oleju, 0,5 szklanki mleka, 3 jajka, 0,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia. Wlej mleko i olej oraz wbij jajka. Wszystko dokładnie zmiksuj. Do masy wrzuć wszystkie bakalie oraz pokrojone w kostkę jabłka. Wymieszaj składniki. Ciasto wlej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Blaszka 28cm x 25 cm.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation