Kuchnia

przepisy dietetyczne

Bezglutenowe biszkopty

Z podanych składników wyszły mi 2 blachy biszkoptów, około 25-30 :)

Wartość kaloryczna wszystkich biszkoptów: 498 kcal
Białko: 19g
Tłuszcze: 15g
Węglowodany: 70g

Wartość kaloryczna jednego biszkopta: 16,9kcal
Białko: 0,64g
Tłuszcze: 0,5g
Węglowodany: 2,32g

Składniki:
3 jajka
3 łyżki cukru pudru trzcinowego
3 łyżki mąki kukurydzianek
łyżka mąki ziemniaczanej
pół łyżeczki sody

Przygotowanie
Całe jajka wbić do miski, dodać cukier puder trzcinowy i ubijać tak długo, aż jajka staną się puszyste i białe, kolejno dodawać sodę i wymieszane ze sobą mąki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką nakładać ciasto, jest dość lejące, należy robić ''kleksy'' łyżką dość daleko od siebie, bo inaczej biszkopty się zleją ze sobą. Piec około 10-15 minut aż się zarumienią w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation