Kuchnia

Ricotta

lasagne z tuńczykiem i ricottą :
czas przygotowania: 60 minut
składniki dla 4 osób:

200 g makaronu lasagne - 2 opakowania tuńczyka w oliwie z oliwek rio mare 160 g –
4 cukinie – 4 pomidory – 1 cebula – 300 g ricotty – 50 g tartego parmezanu – 500 ml
beszamelu – listki świeżej bazylii – 30 g oliwy z oliwek – sól;

przygotowanie:
1. cebulę i cukinię pokrój w drobne krążki. podsmaż na oliwie z oliwek i dopraw solą.
2. połącz ricottą z cukinią i zetrzyj parmezan do beszamelu.
3. ułóż warstwę lasagne w naczyniu żaroodpornym, zalej beszamelem i mieszanką ricotty i
cukinii. ułóż plastry pomidora i kawałki odsączonego tuńczyka. dopraw listkami bazylii i
przykryj kolejną warstwą makaronu.
4. powtórz proces układania warstw aż do skończenia składników. piecz w piekarniku
rozgrzanym do 180°c przez około 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation