Kuchnia

nafaszerowane

Faszerowana cukinia
Składniki:
-cukinia- ok. 400g po odkrojeniu niejadalnych części
-pieczarki świeże- 4szt
-cebula- mała
-olej rzepakowy-łyżeczka
-ser żółty pełnotłusty- plaster-25g
-przyprawy: pieprz, sól, papryka czerwona słodka
-ew.czosnek

Przygotowanie:

1.Cukinie myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek, tak, by powstało coś w rodzaju łódeczki :)
2.Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
3.Pieczarki oczyszczamy i kroimy drobno lub ścieramy na tarce. Następnie dorzucamy je do cebuli.
4.Kroimy wydrążony miąższ cukinii i również dodajemy do smażących się składników.
5.Całość doprawiamy.
6.Gdy składniki są już usmażone, bierzemy połówki cukinii (można je posypać bułką tartą lub kaszą manną, by uniknąć nadmiaru soków),napełniamy je masą, posypujemy serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180st.C) i pieczemy, aż ser się rozpuści.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation