Kuchnia

nafaszerowane

Skladniki:

8 papryk w roznych kolorach

400g wolowego miesa mielonego

1 szklanka ugotowanego ryzu

1 biala cebula

1 czerwona cebula

garsc fasolki szparagowej (ok 80g)

3 pieczarki

1 bardzo mala brokula

5 lyzek sosu do spagetti

wegeta, pieprz, sol, papryka ostra, czosnek granulowany, oregano, olej



Cebule i pieczarki obrac i bardzo drobno pokroic. Fasole i brokuly umyc i bardzo drobno posiekac. Podsmazyc na oleju, dodac mieso. Doprawic do smaku wegeta, pieprzem, oregano, papryka i czosnkiem. Smazyc dokladnie rozdrabniajac mieso az warzywa lekko zmiekna, a woda wyparuje z patelni. Dodac sos spagetti i ryz. Bardzo dokladnie wymieszac.

Papryki umyc, odciac gory i oczyscic z pestek. Nadziac przygotowanym wczesniej farszem. Wstawic do duzego garnka i dolac tyle wody, aby siegala do polowy wysokosci papryk. Lekko osolic wode. Doprowadzic do wrzenia, po czym zmniejszyc ogien na najmniejszy i dusic pod przykryciem az do miekkosci papryki (okolo 45minut). Nalezy zwrocic uwage, aby gotujaca woda nie nalala sie do papryk - dlatego wody nie moze byc wiecej niz do polowy wysokosci papryki, a gaz musi byc najmnieszy!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation