Kuchnia

na slodko

ciastka owsiane z orzechami
składniki
3 szklanki płatków owsianych
3 łyżki posiekanych orzechów laskowych (lub włoskich, jak kto woli)
3 łyżki sezamu
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki rodzynek
4 łyżki miodu
1 duże jajko
150 ml wody
szczypta cynamonu
Przygotowanie
Suche składniki łączymy ze sobą w misce.
Dodajemy składniki mokre – wodę, miód i jajko, a następnie dokładnie blendujemy.
Z masy formujemy ciasteczka w dowolnych kształtach (pamiętajcie, by delikatnie je rozpłaszczyć, co później ułatwi wam wygodne chrupanie ;) ), układamy na blasze do pieczenia pokrytej papierem.
Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Gotowe!

z bloga dbam-o-siebie
lasuchowanie-bez-wyrzutow-ciasteczka-owsiane-orzechami-laskowymi/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation