Kuchnia

na slodko

"SKŁADNIKI
-1 l mleka
-1 szklanka cukru
-3 czubate łyżki kakao
-200 g masła
-1 szklanka kaszy manny
-herbatniki (250 g)
Dodatkowo:
-polewa czekoladowa
PRZYGOTOWANIE
Mleko, cukier, kakao i masło przekładamy do garnka. Zagotowujemy. Stopniowo wsypujemy kaszę mannę. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając (przez 2-3 minuty).

Na dnie kwadratowej foremki (24 x 24 cm) ułożyć herbatniki (u mnie weszło 15 sztuk). Wylać gorącą masę i ułożyć drugą warstwę herbatników. Wystudzić i schłodzić w lodówce.

Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.

Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc)."
przepis i zdj z mgotuje
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation