Kuchnia

na slodko

Przepis na: Prosty deser jogurtowo-truskawkowy
Składniki:
duży jogurt naturalny ok. 400 g
2 łyżki ksylitolu lub w ostateczności cukru
2 łyżki żelatyny
5 łyżek wody
250 g truskawek
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
Krok 1
W rondelku wymieszać żelatynę z wodą. Zostawić na kilka sekund, żeby namokła. Rondelek postawić na gazie i podgrzać (nie gotować!) przez chwilę, aż żelatyna się rozpuści. Dodać jedną łyżkę jogurtu wymieszać.

Krok 2
Dodajemy pozostały jogurt, ksylitol, cukier waniliowy, miksujemy. W osobnym naczyniu blendujemy truskawki na gładki mus. Do dwóch pucharków przekładamy masę jogurtową, na wierzch zblendowane truskawki- chłodzimy minimum godzinę w lodówce

zdj i przepis z blogu poprostupycha
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation