Kuchnia

Mięso, sałatki i nie tylko

Bułki faszerowane mięsem

Składniki:

6 bułek
200 g mięsa mielonego
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
cebula
200 g pieczarek
sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy
150 g sera żółtego

Przygotowanie

Ścinam wierzchy bułek i wydrążamy miąższ. Odpadki można wysuszyć i zmielić na bułkę tartą. Posiekaną cebulę podsmażamy z mięsem mielonym i pieczarkami pokrojonymi w kostkę. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Farsz nakładamy do bułek. Bułki ustawiamy na blaszce i posypujemy startym serem żółtym. Całość zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation