Kuchnia

zupy wege

Zupa z soczewicy i cukinii - Kuchnia bez VAT

Składniki
2/3 szklanki czerwonej soczewicy
3 ziemniaki
1 duża marchewka
1/2 małej cukinii
kawałek selera
1 cebula
2 małe ząbki czosnku
1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka oregano
1/2 słoika koncentratu pomidorowego
1,5 litra wody
2 łyżki oliwy
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
sól morska
cukier


Wykonanie
W garnku na oliwie szklimy pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, seler, ziemniaki i soczewicę, całość chwilę smażymy a następnie zalewamy wrzącą wodą. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i całość gotujemy aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy rozrobiony z odrobiną wody i cukru. Ponownie zagotowujemy i doprawiamy do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation