Kuchnia

nafaszerowane

Jajka w szynce
1. Jajka ugotować na twardo (ok. 8 minut) w osolonej wodzie. Ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Obrać ze skorupek.

2. Plastry szynki posmarować cienko musztardą. Zawinąć w nie ugotowane jajka.

3. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, włożyć przygotowane rulony, obracając zrumienić ze wszystkich stron.

4. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Przełożyć na półmisek, polać stopionym masłem. Na wierzchu ułożyć przygotowane jajka.

Uwaga!
Jajka można też owinąć w plastry cielęciny. Mięso trzeba rozbić tłuczkiem, jak na sznycle, oprószyć solą i pieprzem, posmarowa musztardą. Zawinąć jajka. Obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron. Dodać kieliszek białego wytrawnego wina, przykryć i dusić ok. 10 minut na małym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation