Kuchnia

SŁODKOŚCI

Maślankowe ciasto z serem i rabarbarem

Składniki:
Składniki

Ciasto:
2 i pół szklanki mąki
szklanka maślanki
szklanka cukru
3 jajka
pół szklanki oleju
3 łyżeczki proszku do piecznia
1 cukier waniliowy

Masa serowa:
300g serka twarogowego do serników
łyżka kwaśnej śmietany
3 łyżki cukru
łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

Szklanka rabarbaru pokrojonego w kostkę

Opis:

Mokre składniki łaczymy ze sobą dodajemy suche, mieszamy chwilkę mikserem na wolnych obrotach aż do połaczenia.
Wykładamy na kwadratową blaszkę( 24cm ) wyścieloną papierem lub folią.
Na wierzch rozkładamy wymieszaną masę serową, następnie rabarbar.
Pieczemy ok 45min w temperaturze 180st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation