Kuchnia

SŁODKOŚCI

Składniki

płatki owsiane górskie – 1,5 szklanki – 170 g;
masło orzechowe – 2 – 3 łyżki – 40 – 60 g;
cukier – 2 – 3 łyżki – 20 – 30 g;
proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – 5 g;
jaja kurze – 1 sztuka – 56 g;
sól – szczypta;
orzeszki ziemne lub inne orzechy – do dekoracji.

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temperatury 180 st. C.
Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Powinniśmy uzyskać dosyć zwartą masę.
Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Przy pomocy łyżki lub lekko zwilżonych dłoni formuj małe kulki z ciasta i układaj je na blasze w odległości 5 – 6 cm.
Po wyłożeniu wszystkich ciasteczek na blachę, lekko spłaszcz je łyżką.
Tak przygotowane ciasteczka piecz w piekarniku przez 10 – 15 minut w temperaturze 180 st. C.

Czas przygotowania: 25 minut.
Liczba porcji: około 30 ciasteczek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation