Kuchnia

ciasta

Polewa lustrzana, bardzo błyszcząca i gładka

– 150 g cukru
– 50 ml wody
– 50 ml kakao
– 100 ml śmietany kremówki ( 30 – 36%)
– 2 łyżeczki żelatyny wymieszane z dwiema łyżkami wody

Cukier zmieszać z wodą w rondelku, zagotować mieszając by cukier się rozpuścił. Dodać kakao i śmietankę, wymieszać podgrzewając. Odstawić z ognia. Do gorącej polewy dodać żelatynę. Dobrze wymieszać. Ostudzić. Należy pilnować by ostygła, ale nie ścięła się na amen. Należy przemieszać ją co jakieś 15 minut.Kiedy lekko zacznie gęstnieć, przelać na ciasto. Jeśli stężeje zbyt mocno, można ją podgrzać w kąpieli wodnej lub króciutko w mikrofali i znów się rozluźni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation