Kuchnia

Bez glutenu

Mini bułeczki bez mąki - idealne dla każdego, kto kocha chleb
3 jajka
100 gr. twarogu sernikowego
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
Papier do pieczenia
Sposób użycia:

Oto, co trzeba zrobić – po pierwsze trzeba połączyć białko z solą w misce i wymieszać, w drugiej misce połączyć żółtka, twarożek i proszek do pieczenia. Następnie należy połączyć obie mieszaniny, powoli mieszając, w celu utrzymania jednolitej masy. Kiedy skończysz trzeba rozłożyć papier do pieczenia na blaszce i umieścić na nim masę pozostawiając wystarczającą ilość miejsca pomiędzy nimi. Bułeczki należy piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 25 minut.


Przydatne porady

Nie należy się martwić o kształt, po ich schłodzeniu można przechowywać je w plastikowym pojemniku. W godzinach porannych zmienią one całkowicie swój kształt przypominając chleb.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation