Kuchnia

Bez glutenu

Chleb z fasoli BEZ MĄKI

Składniki
1 puszka fasoli białej (dla koloru, a tak naprawdę może być każda!)
3 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego, granulowanego
1 łyżeczka tymianku, lub innego zioła, które nada podstawowy smak i aromat. Może być też oregano - wtedy otrzymamy chlebek "pizzowy"
1 łyżka siemienia lnianego
2 łyżki ziaren sezamu

Można do masy wrzucić też pestki dyni.


Przygotowanie


Z opłukanej i odcedzonej fasoli robimy purée i mieszamy z resztą składników, prócz ziarenek sezamu, które pozostawiamy do posypania chleba po wierzchu.Pieczemy 25-35 minut w temperaturze 180-190. Nie jemy na ciepło!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation