Kuchnia

Coś na ząb

Pieczone warzywa

SKŁADNIKI:
•połówka niedużej dyni (najlepiej Hokkaido)
•4-5 małych ziemniaków
•3 nieduże marchewki
•4 szalotki
•4 ząbki czosnku
•2 łyżki oliwy z oliwek
•100 g fety
•kilka gałązek rozmarynu
•garść pestek dyni
•świeżo zmielony pieprz

ETAPY PRZYGOTOWANIA:
W żaroodpornym naczyniu ułóż plastry dyni, połówki ziemniaków, paseczki marchewki, połówki szalotek, lekko rozgnieciony czosnek i gałązki rozmarynu. Skrop oliwą i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem, pokruszoną fetą i pestkami dyni.

SMACZNEGO!

fot. DINE&DASH
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation