Kuchnia

Coś na ząb

Jesienna pizza

SOS:
4 pomidory
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
cukier brązowy
sól, pieprz
cynamon
oliwa

Z podanych składników przygotuj sos (według wyczucia).

DODATKI:
świeża szałwia
dynia hokkaido
mała cebula
czosnek
rydze
ser gorgonzola
oliwa
sól, pieprz
masło
suszona żurawina

Przygotuj dodatki, korzystając z własnej intuicji.

CIASTO:
25 g świeżych drożdży
250 g mąki typ 00
150 ml letniej wody (+ -)
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki cukru
1 łyżka oliwy

Nastaw zaczyn. Odstaw.

Wymieszaj wszystkie składniki, dobierając proporcje zgodnie ze swoim upodobaniem. Kontroluj gęstość ciasta. Dokładnie wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Sam zdecyduj, ile ciasta użyjesz do przygotowania pizzy, a także jakiej będzie wielkości i grubości. Ciasto posmaruj sosem i ułóż na nim dodatki. Pizzę upiecz na kamieniu lub w piekarniku.

bakeoff.tvp.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation