Kuchnia

Coś na ząb

Grilowana cukinia z fetą, miętą i balsamico

Składniki (dla 4 osób):
3 żółte cukinie
3 zielone cukinie
50 ml oliwy
sól
pieprz
120 g sera feta
garść listków mięty
3 łyżki octu balsamicznego
½ łyżeczki musztardy
1 łyżeczka cukru

Przygotowanie:
Umyj cukinie i pokrój w podłużne plastry. Skrop cukinię 3-4 łyżkami oliwy i podsmaż z obu stron na patelni lub upiecz na grillu. Dopraw solą i pieprzem. Pokrusz ser feta. Umyj listki mięty i pokrój je w paski. Wymieszaj ocet balsamiczny, musztardę, cukier i pozostałą oliwę. Ułóż plastry cukinii na talerzach, posyp fetą i miętą, a następnie dopraw dressingiem.

Magazyn Westwing
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation