Kuchnia

Coś na ząb

Fusillone z awokado i pesto z rukoli

Składniki na 6 porcji:
• 500 g Fusillone Garofalo
• 1 dojrzałe awokado
• 1 garść rukoli
• 1 limonka
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• sól morska
• pomidorki koktajlowe do dekoracji

Przygotowanie: 10 minut
Czas gotowania: 8 minut

Obierz awokado i rozgnieć je widelcem. Posiekaj rukolę. Umieścić je w blenderze i zmiksuj na puree. Uzyskaną pastę wymieszaj z sokiem z limonki, oliwą z oliwek i szczyptą soli i odstaw. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody i wymieszać go z pesto rukoli i awokado. Ostudź przed podaniem.
Udekoruj listkiem rukoli i cząstką pomidorka.

Magazyn Westwing
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation