Kuchnia

Coś na ząb

Kokosowe naleśniki z mąką pełnoziarnistą

Składniki:
CIASTO NALEŚNIKOWE
400 ml mleka kokosowego
1 szklanka mleka
160 g mąki pełnoziarnistej
100 g mąki pszennej
5 szt jaj
4 łyżeczki miodu

BANANOWO-BORÓWKOWE NADZIENIE
400 g serka homogenizowanego
2 szt bananów
1/2 szklanki borówek amerykańskich
2 łyżeczki wiórek kokosowych lub pasty kokosowej

Przygotowanie ciasta naleśnikowego:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto naleśnikowe musi być na tyle płynne, by bez problemów rozlewało się na patelni. Jeżeli jest zbyt gęste, należy dodać mleka.
Smażyć na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie kropelka oleju rzepakowego rozsmarowana pędzelkiem na patelni).

Przygotowanie nadzienia:
Wszystkie składniki razem dokładnie zmiksować. Nie dodawać cukru, banany są wystarczająco słodkie.

SMACZNEGO!

Źródło: kuchnia.wp.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation