Kuchnia

Coś na ząb

Grillowana sałatka z cukinią

Składniki:
1 cukinia
2 małe cebule
10-15 dag wędzonej piersi z indyka lub gotowanej szynki
przyprawy, np.mieszanka włoska
sól
pieprz
kilka kropel oliwy z oliwek
folia aluminiowa

Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić na krążki, a następnie porozdzielać na piórka. Cukinię pokroić na cieniutkie plasterki. Szynkę pokroić w paski. Wszystko wymieszać z paroma kroplami oliwy z oliwek (gdy chcemy mieć danie o jeszcze mniejszej liczbie kcal, to nie dodawajmy oliwy), solą pieprzem i przyprawami, lub ziołami. Sałatkę podzielić na 4 porcje, każdą z nich zawinąć w kieszeń z folii aluminiowej. Piec na grillu około 10 min., przewracając w międzyczasie.

Smacznego!!!

Autor przepisu: Iwcia
fot. Shutterstock
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation