Kuchnia

KLUSKI PIEROGI PLACKI

Pierogi z serem i jagodami przepis - Galeria - Gotujmy.pl

Pierogi z serem i jagodami - SKŁADNIKI:
Farsz:
20 dag sera białego
1/2 szklanki jagód
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka cukru
1 żółtko
Ciasto:
2 szklanki mąki
1 jajko
1 łyżka oleju
woda
Dodatkowo:
1/3 kostki masła
cukier do posypania
Pierogi z serem i jagodami - PRZYGOTOWANIE:
Jagody miksujemy blenderem. Do musu jagodowego dodajemy ser, żółtko oraz cukry. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Z mąki, jajka, oleju i wody zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy. Szklanką wykrawamy w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta nakładamy porcję farszu serowo-jagodowego. Zlepiamy pierogi. Przygotowane pierogi gotujemy 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i wykładamy na talerz. Polewamy podrumienionym masłem i posypujemy cukrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation