Kuchnia

KLUSKI PIEROGI PLACKI

Prażuchy - MniamMniam.pl

SKŁADNIKI

1 kg ziemniaków
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soli
3 cebule
150 g słoniny


Zajrzyj do Mniamowego sklepu
Nachos tortilla chips naturalne Casa Fiesta - duże (453g) Nachos tortilla chips naturalne Casa Fiesta - duże (453g)
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 3 tylko: 14,73 zł
Tortilla chips okrągłe Tortilla chips okrągłe
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 4 tylko: 14,99 zł
Zestaw Raclette SUISSE Zestaw Raclette SUISSE
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 4 tylko: 559,00 zł
Ziemniaki obrać, gotować w osolonej wodzie, na 10 minut przed końcem gotowania odlać część wody, zostawić około pół szklanki, zasypać ziemniaki mąką (około centymetrowa warstwa), zakryć garnek, odczekać kilka minut, następnie ubijać pałką (lub ubijakiem) na kleistą masę. Nabierać porcje masy łyżką zanurzoną w oliwie lub innym tłuszczu i rzucać na talerz. Polać tłuszczem z podsmażoną cebulą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation