Kuchnia

Przystawki - przekąski

Pasta z łososia i jajek


Skladniki:

400g łososia ze skórą,
5 jajek,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
2-2,5 łyżki majonezu,
sól,
pieprz,


Marynata:


1 łyżka sosu sojowego
1,5 łyżeczki miodu
1 łyżka octu ryżowego



Przygotowanie:


Łososia myjemy, osuszamy. W małej miseczce mieszamy sos sojowy, miód i ocet. Łososia polewamy przygotowaną marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym skórą do góry. Pieczemy go około 15-20 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu studzimy go, oddzielamy mięso od skóry i rozdrabniamy je widelcem. Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy. Do miski wkładamy łososia, jajka, dodajemy szczypiorek, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy aż do połączenie składników.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation