Kuchnia

Przystawki - przekąski

Sałatka jogurtowa z winogronami:


Składniki:


- 150 g ciemnych i jasnych winogron,
- 3 ząbki czosnku
- 150 g rukoli,
- 120 ml jogurtu naturalnego,
- 80 g sera z niebieską pleśnią,
- 2 łyżki orzechów włoskich,
- kiełki do dekoracji.




Przygotowanie:


1. Winogrona umyj, przekrój na połówki i wyciągnij z nich pestki.
2. Ser pokrój w kostkę, rukolę umyj. Kilka listków sałaty odstaw do dekoracji.
3. Aby stworzyć doskonały sos czosnkowy, połącz jogurt z ząbkami czosnku . Gotowy sos wymieszaj ze wszystkimi składnikami sałatki.
4. Tak przygotowane danie wyłóż na talerze, ozdób rukolą i kiełkami. Wierzch dania potraktuj orzechami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation