Kuchnia

Przepisy vege

jadłonomia · roślinne przepisy: Korepetycje z ciasta filo

Ciasto filo z awokado i z kolendrowym pesto

Składniki:
•10 okrągłych arkuszy ciasta filo
•jedno dojrzałe awokado
•łyżeczka soku z limonki+kilka kropel
•szklanka liści świeżej kolendry
•malutki kawałek zielonej papryki chili
•oliwa z oliwek
•sól i biały pieprz

Przygotowanie:
1.Awokado obrać, podzielić na mniejsze części i umieścić w naczyniu blendera. Skropić je obficie oliwą, dodać sok z limonki, sól i pieprz i zblendować na gładki krem.
2.Przygotować pesto, czyli kolendrę zmiksować z chili, odrobiną soku z limonki i oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
3.Włączyć piekarnik na 180 stopni i zabrać się do faszerowania! Gotowe cygara z ciasta filo układamy na lekko posmarowanej oliwą blasze i pieczemy aż będą równomiernie złote, przez około 10 minut. Podajemy z kolendrowym pesto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation