Kuchnia

desery (ciasta + babeczki)

MINI SERNICZKI Z CZEKOLADĄ

Składniki na 12 sztuk:

SPÓD:
- 70 g herbatników (użyłam Petit Beurre)
- 1 kopiata łyżka kakao
- 20 g roztopionego masła

MASA SEROWA:
- 250 g twarożku (zmielonego dwukrotnie)
- 200 g serka homogenizowanego
- 7-8 łyżek cukru
- 1 białko
- 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej

POLEWA:
- 100 g czekolady o zawartości 70% kakao


PRZYGOTOWANIE:
1.Piekarnik nagrzewamy do 175ºC.
2. Herbatniki drobno kruszymy, dolewamy masło i mieszamy dokładnie.
3. Wysypujemy do papilotek i ugniatamy łyżeczką.
4. Twarożek mieszamy z pozostałymi składnikami i napełniamy papilotki pozostawiając 0,5 cm wolnego miejsca na polewę.
5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 120ºC.
6. Pieczemy 25 min.
7. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy wystudzone serniczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation