Kuchnia

desery (ciasta + babeczki)

JOGURTOWE CIASTO MALINOWE.

Składniki (na kwadratową blaszkę 24x24 cm):
- 3 jajka
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 125 ml oleju
- 450 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 300 g mrożonych malin


PRZYGOTOWANIE:
1. Nierozmrożone maliny dokładnie i bardzo delikatnie wymieszać z dwoma łyżkami mąki.
2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej i jogurt, porządnie wymieszać.
3. Partiami wsypywać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę.
4. Wrzucić maliny i delikatnie połączyć z ciastem.
5. Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
6. Przełożyć do niej przygotowane ciasto, wyrównać powierzchnię.
7. Piec w 200 st. C. około 40-50 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation