Kuchnia

Coś na ząb

Sałatka z oscypkiem, żurawiną i suszonymi owocami

1-2 os./ 15 min/ łatwe/przystępne

Składniki (na 1 porcję):
35g rukoli
2 pomidorki koktajlowe
2 daktyle
2 suszone figi
łyżka rodzynek
5 łyżek startego oscypka
sos:
5 łyżeczek żurawiny
0,5 łyżeczki octu balsamicznego
5 łyżeczek wody

Przygotowanie:
Na rukolę położyć pokrojone suszone figi, daktyle, rodzynki i pomidorki koktajlowe. Wszystko posypać startym oscypkiem. Przygotować sos, lekko podgrzewając w żaroodpornym naczyniu żurawinę. Gdy stanie się bardziej płynna dodać wodę i ocet balsamiczny. Wszystko wymieszać i polać przygotowaną sałatkę.

tunaCooking/smaker.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation