Kuchnia

fit dania

Śniadaniowy owsiany serniczek
pół kostki twarogu chudego
1 małe jajko
pół szklanki płatków owsianych
płaska łyżka kakao naturalnego
łyżka cukru brzozowego/ cukru trzcinowego/ innego słodzidła ( ja lubię mało słodkie)
łyżka orzechów ziemnych niesolonych
2 kostki gorzkiej czekolady posiekanej nożem
kilka łyżek mleka sojowego waniliowego lub krowiego
Twaróg ugnieść widelcem z jajkiem i mlekiem, dodać kakao, cukier, czekoladę, orzeszki i ponownie wymieszać. Do twarogowej masy dosypać płatki owsiane, wymieszać- masa musi być zwarta. Przełożyć do foremki lub (tak jak w moim przypadku) uformować dwa duże placki, położyć je na papierze do pieczenia na blasze. Piec w 190 stopniach około 20 minut.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation