Kuchnia

fit dania

BURGERY RYBNE
1 puszka tuńczyka z wody
1 jajko
½ szklanki mąki
¼ szklanki posiekanej zielonej cebuli
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczkę keczupu (najlepiej domowego)
1/2 łyżeczki soku z cytryny
Sól, pieprz, czosnek, oregano do smaku
olej do posmarowania patelni
*(w wersji bezglutenowej mąka ryżowa/kukurydziana )

PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka odsączamy z wody, następnie siekamy zieloną cebulkę. W dużej misce łączymy wszystkie składniki, z wyjątkiem oleju . Z powstałej masy formujemy kotleciki (grubość ok 1, 2 cm ). Smarujemy patelnię olejem. Smażymy ok 3-4 min z każdej strony





DOMOWE CHIPSY :
2 ziemniaki
olej czosnkowy
przyprawy, sól




PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki kroimy w cienkie plastry, a następnie obtaczamy w mieszance ziół i soli. Smażymy na lekko wysmarowanej olejem patelni.
SMACZNEGO !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation