Kuchnia

fit dania

"kurczakowe" muffinki
Składniki


- 3 filety z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 10 dag startego żółtego sera
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
- słodka mielona papryka
- pęczek natki pietruszki
- See more at: http://swiat-smaku.blogspot.com/2014/08/kurczakowe-muffinki-nadziewane.html#sthash.yd36e5N7.dpuf" rel="nofollow noopener noreferrer">http://swiat-smaku.blogspot.com/2014/08/kurczakowe-muffinki-nadziewane.html#sthash.yd36e5N7.dpuf

Wykonanie

Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki, podsmażyć z cebulą do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Dodać żółty ser i posiekaną natkę. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Filet umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy filet podzielić na trzy części, rozbić na cienkie plastry. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą do kurczaka. Głębokie foremki do muf finek posmarować odrobiną oleju. Każdą wyłożyć dwoma rozbitymi plastrami mięsa, tak aby końce wystawały ponad brzeg. Wnętrze wypełniamy wcześniej przygotowanym farszem, nadając kształt babeczek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180oC.

Uwaga – sprawdzona rada

1) kto nie przepada za gotowymi mieszankami, przyprawę do kurczaka może zastąpić pieprzem cayenne, majerankiem i kurkumą.

2) najlepiej używać silikonowej formy do muffinek
- See more at: http://swiat-smaku.blogspot.com/2014/08/kurczakowe-muffinki-nadziewane.html#sthash.yd36e5N7.dpuf" rel="nofollow noopener noreferrer">http://swiat-smaku.blogspot.com/2014/08/kurczakowe-muffinki-nadziewane.html#sthash.yd36e5N7.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation